Yoga

Yoga betekent ‘verbinding’. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel.

Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam en geest. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek en strek, span en ontspan je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam.

De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga zal je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.
Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen. Na een yogales kun je je diep ontspannen voelen.

Bij Doen worden de yogalessen gegeven door Evelyne.

Yoga bij DOEN

Kijk op het lesrooster voor de tijden waarop je bij ons yoga kunt doen. Instructrices: Evelyne. Een 10 rittenkaart kost € 105,- en is een half jaar geldig. Nog geen lid van DOEN? Uiteraard ben je bij ons altijd welkom voor een gratis proefles. Direct lid worden? Vul het formulier in en je ontvangt per e-mail een inschrijfformulier en de voorwaarden.

Let op: voor yoga koop je altijd een 10 rittenkaart. De yogalessen vallen niet onder het all-in abonnement.

De spelregels

  • Vol = vol. Eventueel kunnen we je bij aanmelding vooraf op de wachtlijst zetten en word je gebeld als er een plek vrijkomt.
  • Aanmelden voor yoga vooraf bij de fitnessbalie, telefonisch of via e-mail.
  • Voor het begin van de les registratie met de ledenpas aan de balie.
  • Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Inschrijven voor Yoga

De trainers van Doen Beweegcentrum