Medische fitness

Medische fitness

Fitness en Fysiotherapie kunnen vaak bijdragen aan een sneller hertsel en het verminderen van klachten. Bij beweegcentrum Doen zijn er verschillen mogelijkheden met professionele ondersteuning, welke kunnen bijdragen aan een sneller herstel. 

Oncologie en fitness

Revalidatie bij kanker (Oncologie & fitness)

Het onderhouden van uw conditie en fitheid is altijd belangrijk, zeker als u zware medische behandelingen moet ondergaan. Heeft u of bent u hertsellende van bijvoorbeeld kanker is bewegen en het leveren van fysieke inspanning waarschijnlijk niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel noodzakelijk.. Uit onderzoek blijkt dat meer bewegen bijdraagt aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid, een hogere levenskwaliteit en het vermindert de kans op terugkeer van de kanker. Beweging stimuleert de werking van ons immuunsysteem en daardoor neemt onze afweer toe. Dit draagt bij aan het voorkomen en mogelijk genezen van kanker. Verder helpt het bij het volhouden van de dagelijkse activiteiten en geeft het ontspanning.

Aan een medische behandeling kan u zich soms overgeleverd voelen. Bewegen is daar een gunstige tegenhanger van. Het geeft het gevoel zelf iets te kunnen doen tegen kanker en/of de bijwerkingen van een medische behandeling. Het verbetert de informatieverwerking, vermindert angst en depressie en verbetert de stemming

Bewegen is in alle stadia van kanker van belang. Zowel preventief, curatief, als palliatief. Tijdens al deze fases van het ziekteproces zorgt bewegen voor het behalen van persoonlijke doelen. Deze doelen kunnen gericht zijn op herstel en het creëren van een actieve leefstijl, maar kunnen ook gericht zijn op kwaliteit van leven, waarbij streven naar behoud van lichaamsfuncties en afname van bijwerkingen en complicaties bovenaan staan. Zelfs in de terminale fase wanneer duidelijk wordt dat het levenseinde nadert kunnen wij ondersteuning bieden. In deze fase staat het bieden van comfort bovenaan. Door middel van ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen kunnen angst en pijn verminderd worden.

Beweegcentrum Doen biedt u een programma op maat aan onder professionele begeleiding van Ellen Krijger. Zij is gespecialiseerd oncologiefysiotherapeut en zij kan u begeleiden en ondersteunen tijdens alle fases van het ziekteproces.

Corona herstel

Weer de oude na corona

De gevolgen van Corona worden vaak onderschat en het is vaak niet duidelijk welke klachten en of beperkingen je er uiteindelijk aan over zult houden en hoe lang het zal duren voordat je weer helemaal hersteld bent. Een Goede gedoseerde opbouw in je revalidatieproces is van groot belang.

Beweegcentrum Doen en Personal-Fysio helpen je om na corona weer de oude te worden.

Heb je een verwijzing van je huisart , dan wordt dit vergoed door je zorgverzekering.

Lymfoedeemtherapie

Lymfoedeem zijn zwellingen die ontstaan wanneer het lichaam niet goed meer in staat is weefselvocht af te voeren. Veelal is hiervan sprake na een operatie waarbij lymfeklieren zijn weggenomen of na bestralingen waarbij het lymfesysteem is beschadigd. Maar ook bij andere aandoeningen die de oorzaak zijn van vochtophoping is oedeemtherapie erg zinvol. Het gevolg is dat er vochtophoping ontstaat en zwellingen waardoor bewegen problematisch wordt. Bij Lymfoedeemtherapie worden speciale massagetechnieken toegepast waarmee de afvoer van het overtollige vocht wordt bevorderd. Daarnaast is er aandacht voor de operatiewond om verklevingen te voorkomen en zijn oefeningen onderdeel van de behandeling om de gewrichten weer soepel te maken. Tot slot bevat de therapie advies over huidverzorging en leefstijl ten behoeve van zelfhulp en preventie.